Arnsbo Group
Charme, selvtillid og iværksætteri går fint et stykke tid, men så…
Man kan brænde så meget for noget, at det en dag brænder på i organisationen…
Drømmen om at skabe noget er det, der driver iværksætterne. Være der, hvor der sættes strøm til skæve idéer, og hvor idéer bliver til virkelighed. Søren Arnsbo er én dem. En driftig iværksætter med masser af virksomheder bag sig. Arnsbo Group er den længstlevende med mere end 20 år bag sig. I dag er det en velsmurt koncern med succesfulde virksomhedsenheder under paraplyen. Sådan har det dog ikke altid været…
About
I 1997 blev virksomheden grundlagt i en kælder i Aarhus. Arnsbo Media (Nu Arnsbo Group) bevæger sig primært i den digitale verden, men porteføljen af virksomheder er efterhånden ekspanderet på tværs af flere brancher.
Over de sidste år har virksomheden udvidet med flere forskellige virksomheder, de enten selv har startet eller opkøbt for potentialet gemt deri.
I dag er koncernen en portfolio virksomhed med flere forskellige virksomheder, som alle tilbyder tech på et globalt niveau – i marketing og medieløsninger.
Udfordringen
“Hov, glemte vi ikke noget?”
I Arnsbo Group gik det stærkt, og ingen tænkte dengang i kontrakter, aftaler, struktur og processer. Når man er få om bordet og hverdagen stryger afsted, løses opgaverne af de hænder der nu lige er. Personaleledelsen og HR blev fikset ad hoc, når der var behov for det, men stemningen og humøret var højt, og chefen var sød.
Det går fint en tid, men når virksomheden vokser, er det sværere at få alle (andre) til at brænde for samme mål – og med samme energi. Medarbejderkontrollen mistes, og de kan ikke se drømmen på samme niveau. Virksomheden var begyndt at få strækmærker, fordi man ikke trak i samme retning. For ikke at tabe momentum og bolde på gulvet, var der behov for et fælles sprog og værdier, der kunne skabe en homogen og dynamisk enhed, hvor transparens blev en del af missionen.
Løsningen
Det er sjældent let at tænke i processer og struktur, når kundeopgaverne hober sig op. Det var intet mindre dét, ledelsen besluttede sig for at gøre. Men kun på den betingelse: at det var en all in beslutning, hvor det skulle fungere helt ud i krogene. Arnsbo Group skulle ikke blot være stedet, hvor mission, vision og værdier var noget man printede på en rollup, der siden samlede støv på lageret – i værste fald.
Resultatet
Arnsbo Group er præcis den agile og smidige forretning, Søren drømte om. Man har tilført organisationen en række nye lag og rammer, der gør det let at være en glad og tryg medarbejder. Nogle af fixpunkterne er øget fokus på læring via kompetencefond og på medarbejderudvikling via højtprioriterede og fastlagte dialog og MU-samtaler fire gange om året. Derudover sammensætter man i dag projektorganisationen efter opgaverne. I stedet for at tabe energi, spiller man hinanden gode.
Værdisættet er i dag så fasttømret, at det fx hver mandag indgår som en del af morgenmødet. Man italesætter og roser de medarbejder og ledere, som i den forgange uge har gået forrest. Samtidig er der skabt en kultur, hvor det er helt ok at fejle og en nødvendighed for at blive bedre som individ og som organisation. Som et symbol herpå er virksomhedens læderfigur – ’kamelen’. Det er ikke en man tildeles, men som medarbejderen/lederen selv tager, hvis man har lavet en svipser.
I dag ansætter man skarpt og væsentligt bedre og det er også lykkes flere gange at tiltrække tidligere medarbejdere, der ser det som en stor værdi at komme tilbage til ’familien’.
Chefen er stadig sød. I dag er han dog bedre klædt på, og oplever nu efter samarbejde med PiiPL, at HR bøvlet er minimeret. Nu er der tid og overskud til at kunne fokusere på vækst og udvikling af koncernen!