DINNødhjælp
De kæmper for børns rettigheder men må ikke glemme sig selv.
PiiPL hjælper dem, der hjælper andre
Alle, der har set programmet Afrikas heksebørn med Anja Ringgren Lovén, må sidde tilbage med en følelse af, at man ønsker at hjælpe og bidrage til DINNødhjælps fantastiske indsats. PiiPL har igennem flere år støttet DINNødhjælp med penge og bærbare computere til børnehjemmet i Nigeria, men vi havde en trang til at gøre mere, og vi kontaktede derfor Anja igen. DINNødhjælp arbejder hver eneste dag med barske skæbner og både teamet i Nigeria, Danmark og resten af Europa er dybt afhængige af deres gode samarbejde for at gøre en forskel for de udstødte såkaldte heksebørn i Nigeria. Hos PiiPL var vi derfor overbeviste om, at vi kunne hjælpe DINNødhjælp med en donation, som var andet end ”blot” kontanter – og som på længere sigt kunne blive guld værd.
About
DINNødhjælp er en nonprofitorganisation, der kæmper for børns rettigheder.
Nordjyden Anja Ringgren Lovén er stifter af organisationen, hvis primære formål er at redde de såkaldte heksebørn i Nigeria, hvor overtroen på hekse er meget udbredt.
DINNødhjælp giver de børn, de redder, en god fremtid på deres børnecenter Land of Hope, og samtidig kæmper de for at komme overtroen til livs ved at oplyse og udvikle lokalsamfundene. På den måde kan det forhindres, at flere børn bliver tortureret – og i værste fald slået ihjel.
Vores donation blev derfor i denne omgang et forløb, vi kickstartede ved at samle hele det europæiske hold af medarbejdere og frivillige hos DINNødhjælp til en workshop. Formålet var at styrke sammenholdet og deres forståelse for hinandens styrker og forskelligheder for derigennem at give alle medarbejdere og frivillige nogle konkrete værktøjer til at optimere deres kommunikation og samarbejde i en travl hverdag.
I samarbejde med Anja Ringgren Lovén og daglig leder af DINNødhjælp Christel Janize Grubert arrangerede vi et forløb, som skulle samle teamet, gøre dem klogere på sig selv og hinanden og styrke holdet i deres videre arbejde for at gøre en forskel. Da mange af de frivillige sidder rundt omkring i Danmark og Europa, var det særligt vigtigt også at arbejde med emnet Kommunikation, så de kunne optimere kommunikationen både internt blandt kollegerne og eksternt over for sponsorer og de mange private, der donerer midler.
Anja og Christel har efter workshoppen oplevet, at de i større grad har fået mulighed for at tage hensyn til individets behov, så de sikrer, at alle arbejder med de rigtige opgaver. De kan dermed bedre passe på og skåne hinanden i arbejdet med de barske skæbner, de hjælper.
Effekten har ligeledes været, at de oplever et tættere og mere forstærket team, hvor sammenholdet er blevet meget bedre.
Med andre ord: Bundniveauet skulle hæves og man ville skabe en solid kultur, hvor et fleksibelt setup for medarbejderne ville danne de bedste arbejdsvilkår for hvor den enkelte var i livet.
Drømmen for Anja i det fortsatte samarbejde med PiiPL er at få udbredt teamudviklingsforløbet til hele teamet i Nigeria, så de også her får et godt og solidt fundament for at kunne sætte det rette hold til de meget forskelligartede opgaver, der skal løses både på deres børnecenter Land of Hope, og når de er ude på redningsmissioner.
Og PiiPL skal nok være der med en hjælpende hånd igen, når Anjas drøm skal føres ud i livet.