Rosenholm Lægecenter
Knirken i krogene skal løses med god HR
Selv et lægehus kan føle sig sløj og trænge til en konsultation
Det går godt i Rosenholm Lægecenter i Hornslet nord for Aarhus. En driftig lægepraksis i vækst med fem praktiserende læger, fire sygeplejersker, tre lægesekretærer og rigeligt med patienter. Men som det ofte er tilfældet i mange virksomheder, gemte der sig tidligere ‘noget’ under det røde tegltag. På trods af udskiftningen i medarbejderstaben, blev der ved med at dukke udfordringer op…
Om kunden
Rosenholm Lægecenter er et lægehus med 5 læger, der er sammen i et kompagniskab. Der er derudover ansat 3 sekretærer samt 4 sygeplejersker. Som patient er du tilmeldt hele lægehuset, dvs. du kan frit vælge læge.
Det er en fordel for både dig og lægen, hvis du går til samme læge hver gang, når det drejer sig om et planlagt besøg.
Udfordringen
Lægecentret havde gennem en længere årrække kunne konstatere, at det knirkede i krogene. Ledelsen – de fem læger – var bevidste om, at man havde en række forventninger, der ikke stod mål med det oplevede.
Hos medarbejderne var billedet det samme – dog med modsat fortegn. Sidstnævnte følte ikke de havde klare mål og en vished omkring de forventninger der var til dem – og hvor grænsen gik.
Man kunne enes om at kommunikationen ikke fungerede. Samtidig var det svært at diskutere konflikter og uoverensstemmelser ærligt, fordi der altid blev g(l)emt noget under overfladen. Det viste sig at udskiftning i medarbejderstaben var blot symptombehandling.
Der var med andre ord brug for et ‘sundhedstjek’ for at finde årsagen.
Løsningen
Frustrationerne mellem medarbejdere og læger skulle bringes til standsning. For at få et overblik, satte PiiPL ind med fire konkrete tiltag:
Idet PiiPL’s kernekompetencer blev bragt i spil, var der tale om en hurtig indsats der kunne iværksættes og effektueres med det samme.
Resultatet
Hos Rosenholm Lægecenter er man glade igen. Og hos PiiPL er stoltheden stor. Blot tre ugers indsats og imødekommenhed fra ledelsen og medarbejdere skulle der til.
Der er skabt en mere struktureret tilgang i forhold til samarbejde og kommunikation, som allerede har båret frugt. Insights-profilerne har givet både selvindsigt for den enkelte medarbejder/leder og indsigt på tværs i lægecenteret. Man har set på opgaverne med nye øjne, og fået chancen for at fordele dem på ny efter både den enkeltes kompetencer og personprofil. Det er nu lettere for alle ’at spille hinanden gode’ i lægecenteret og bruge husets faglige og personlige kompetencer mere optimalt nu end tidligere
Som en sideeffekt har man også mulighed for at matche nye patienter med de læger, der umiddelbart passer bedst i forhold til lægernes personprofiler. Dvs. de patienter, der bare vil have facts, får de læger, der går direkte til sagen – og omvendt for de patienter, der har brug for mere omsorg og kommunikation.
Effekten er tydelig – der opleves nu større effektivitet og arbejdsglæde. Trivslen er nu også med pil op. Alle medarbejdere arbejder mod samme mål og tør tale mere åbent i dagligdagen. Kursen er sat og den endelige raskmelding af lægecenteret er derfor tæt på.